Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2012

Διαβάστε το κείμενο που μοιράζουν οι αναρχικοί που κατέλαβαν την πλ. Αρχαίας Αγοράς ΚοινωνίαΔιαβάστε το κείμενο που μοιράζουν οι αναρχικοί που κατέλαβαν την πλ. Αρχαίας Αγοράς

Περισσότερα από 250 άτομα του αναρχικού χώρου είναι αυτή την ώρα συγκεντρωμένα στην πλ. Αρχαίας Αγοράς, όπου προχώρησαν σε κατάληψη του χώρου, αντιδρώντας σε συγκέντρωση ακροδεξιών. Διαβάστε το κείμενο που μοιράζουν στους περαστικούς…

Στο κείμενο αναφέρεται:

«Για τη φασιστική συγκέντρωση στις 15 Γενάρη
Στις 15 Γενάρη συνοθύλευμα φασιστικών οργανώσεων από το στόχο μέχρι τη χρυσή αυγή με τα διάφορα παραμάγαζα τους επιχειρούν να έχουν παρουσία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης καλώντας συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου.
Σε συνθήκες κρίσης εκτός από τα κοινωνικά κομμάτια που αγωνίζονται ενάντια στην λεηλασία της κοινωνίας από τα αφεντικά υπάρχει και το κοινωνικό κομμάτι που έχει ταυτίσει τα συμφέροντα του με αυτά των αφεντικών. Η εμπροσθοφυλακή αυτού του κομματιού είναι οι φασίστες οι οποίοι είναι πρόθυμοι να επιτεθούν σε οποιονδήποτε αγωνίζεται καθώς και στα πιο υποτιμημένα και εξαθλιώμενα στρώματα του προλεταριάτου όπως είναι οι μετανάστες. Κι όλα αυτά για να συνεχίσουν να ζούνε σαν σκυλιά πιστοί στο δόγμα «τάξη, ησυχία και ασφάλεια», περιμένοντας κανένα κόκκαλο από το φαγοπότι των αφεντικών. Η έκφραση αυτού του κομματιού είναι τόσο εξυπηρετική για τα αφεντικά που έφτασε να γίνει συστατικό μέρος της ιδιότυπης χωρίς πρόσχημα πια διορισμένης από τους τραπεζίτες κυβέρνησης.

Η ώσμωση των φασιστών με την εξουσία δεν είναι τωρινή υπήρχε από πάντα. Συγκροτούν ένα λόγο μισαλλοδοξίας για να συσπειρώσουν τα πιο συντηρητικά στοιχεία και να αντισταθμιστεί η κοινωνική οργή. Από την άλλη πλευρά τα κόμματα σε συνθήκες πολιτικού αδιεξόδου αναζητούν συμμάχους έκφρασης εθνικιστικού λόγου για να συσπειρώσουν κάτω από μια ιδέα μια παντιέρα και αυτό είναι της εθνικής ενότητας «όλοι οι Έλληνες μαζί θα δουλέψουμε για να ξεπεράσουμε την κρίση».

Πάνω στο αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας φαίνεται να βασίζεται η προπαγάνδα δεξιών αλλά και αριστερών δεκανικιών της εξουσίας. Τα ΜΜΕ αποδίδουν την εγκληματικότητα και την ανεργία στους ξένους και η πλύση εγκεφάλου καλά κρατεί. Η συνέπεια της συντονισμένης προσπάθειας όλων των παραπάνω φερεφώνων της εξουσίας είναι να δημιουργείται καταρχάς κοινωνική πλατφόρμα απάθειας και συναίνεσης πάνω στη οποία πατά ένα πλήθος παραπληροφορημένων ανώριμων και τρομοκρατημένων υπηκόων έτοιμων να λατρέψουν οποιονδήποτε ισχυρό ηγέτη τους εμπνεύσει σιγουριά καθώς και έτοιμων να συντρίψουν οποιονδήποτε θεωρούν εχθρό. Και έτσι σταδιακά καλλιεργείται ο φασισμός σε σημείο που σήμερα φτάσαμε να κυκλοφορούν ανενόχλητες ομάδες κρούσεις σε γειτονιές πραγματοποιώντας δολοφονικές επιθέσεις με την πλήρη κάλυψη της αστυνομίας.

Στους δρόμους αυτής της πόλης τα ναζιστικά αποβράσματα δεν έχουν καμία θέση.
Ο αγώνας ενάντια στην εξουσία αναγκαστικά θα περάσει πάνω από τσιράκια της!
Καμία πρόκληση από την πλευρά τους δε θα μείνει αναπάντητη!».

2 σχόλια:

  1. Ετσι μπραβο.Φωτια και κονσερβοκουτι σε καθε φασιστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φασιστες, κουφαλες, ερχονται κρεμαλες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή