Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Γιώργo Παπανδρέoυ, ποιoς κυβερνάει αυτόν τoν τόπo; Aκόμη oι ζαρντινιέρες;



sibilla-gr-sibilla.blogspot.com

Το Γενάρη η κοινή γνώμη είχε συγκλονιστεί από την αποκάλυψη πως το Σεπτέμβρη του 2009, ο “ελληνικός” νεοφασισμός μέσω των «οργάνων τάξεως» βασάνισαν και εξευτέλισαν ανήλικους μαθητές.Έγραψαν τότε τα MME:
1. «Μας βασάνισαν και μας εξευτέλισαν» καταγγέλλουν 4 μαθητές για αστυνομικούς, γράφει στα "ΝΕΑ" η Μίνα Μουστάκα...
2. "Μας παρουσιάζουν το μαύρο άσπρο", το "βαθύ κόκκινο"...
3. "Αστυνομικοί έγδυσαν τέσσερα παιδιά στην Πάτμο", το troktiko...
Και το δικό μας blog δημοσιοποίησε τις ανατριχιαστικές καταγγελίες των μηνύσεων (Για όσους έχουν γερά νεύρα δημοσιοποιούμε τις μηνύσεις των παιδιών ΕΔΩ !)
Σήμερα, για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται πως τίποτα δεν έχει αλλάξει στην αστυνομία και απλώς έχουμε αυτό που ο λαός μας το χαρακτηρίζει με τη σοφία του: «άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς…».
Ο Διονύσης Γκούσκος, συνήγορος των βασανισθέντων μαθητών, απευθυνόμενος στην ηγεσία του ΠΡΟ.ΠΟ, μας επαναφέρει στη στυγνή πραγματικότητα, αλλά και μας κάνει ν’ αναρωτιόμαστε: ΠΟΙΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ;
Αρκεί η ανάγνωση της επιστολής για ν’ ανατριχιάσουμε!
Προς τους
α. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδη,
β. Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Σ. Βούγια και
γ. Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας κ. Λ. Οικονόμου.
Κατά των αστυνομικών Παναγιώτη Μπαστάκου, Βασιλείου Κεραμίδα, Αλέξανδρου Κοτσάνη και Γεωργίου Τζιβανάκου, κατατέθηκαν στον κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, οι από 26.11.2009 μηνύσεις (με αρ. πρωτ. 9499 και 9450/8.12.09), για βιαιοπραγίες των ανωτέρω, σε βάρος ανήλικων μαθητών της Πάτμου.
Οι ανωτέρω μηνύσεις βρίσκονται ήδη στο στάδιο της ποινικής προδικασίας.
Παράλληλα, κατόπιν σχετικού δημοσιογραφικού θορύβου για τα πρωτοφανή και ατιμωτικά, για τους συγκεκριμένους αστυνομικούς, γεγονότα, διατάχθηκε απ’ την ηγεσία της αστυνομίας, ποινική προκαταρκτική έρευνα, η οποία ολοκληρώθηκε προ πολλού και επιβεβαίωσε τα καταγγελθέντα.
Ωστόσο, όχι μόνον μέχρι σήμερα δεν έχει διενεργηθεί τακτική ΕΔΕ για ν’ αποδοθούν οι νόμιμες πειθαρχικές ευθύνες, αλλά ο εξ’ αυτών υπαστυνόμος Παναγιώτης Μπαστάκος, πρωταίτιος των καταγγελθέντων με τις μηνύσεις επεισοδίων, προήχθη και επιστρέφει στο Α.Τ Πάτμου, πάλι ως διοικητής προκαλώντας το κοινό αίσθημα των κατοίκων του νησιού.
Αν η πρωτοφανής αυτή απόφαση δεν ανακληθεί κι αν δεν προχωρήσουν οι νόμιμες διαδικασίες σε βάρος των αστυνομικών που παρανόμησαν, είναι πιθανό ν’ ακολουθήσουν πολύ δυσάρεστα γεγονότα, των οποίων την ευθύνη έχει αποκλειστικά η ηγεσία της αστυνομίας, που με προκλητικό τρόπο επιχειρεί να κουκουλώσει το θέμα, επιβραβεύοντας επίορκους αστυνομικούς.
Αθήνα, 23.4.2010
Ο συνήγορος των ανήλικων παιδιών
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΚΟΥΣΚΟΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

* Sibilla, 7 Γενάρη 2010: Απλός εκφασισμός της κρατικής μηχανής; Ακόμη στη θέση τους οι φασίστες "αστυνομικοί"; Ολόκληρες οι συνταρακτικές μηνύσεις των παιδιών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου