Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2010

ΝΤΡΟΠΗ!!! 15 για κακούργημα με τον κουκουλονόμοhttp://anarhogatoulis.blogspot.com/

Στο εισαγγελέα οδηγήθηκαν σήμερα οι 22 συλληφθέντες στο πλαίσιο επεισοδίων που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Στους 15 από αυτούς, ο εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, καθώς «τα αδικήματα που τους βαρύνουν είναι σε συνδυασμό με το Νόμο που αφορά δράστες με καλυμμένα πρόσωπα».

Οι δικογραφίες των κατηγορούμενων διαβιβάστηκαν σε τακτικό ανακριτή.
Οι υπόλοιποι επτά νεαροί διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος και παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο αυτόφωρο.
«Αναφορικά με τις συλλήψεις που έλαβαν χώρα στην Αθήνα μετά την πορεία του Πολυτεχνείου και την παραπομπή σε δίκη διαδηλωτών με βάση τις διατάξεις του αντισυνταγματικού «κουκουλονόμου» της αλήστου μνήμης υπουργικής θητείας των Δένδια – Μαρκογιαννάκη, που θεωρεί τη χρήση αμφίεσης ως επιβαρυντικό στοιχείο για κακουργηματικής μορφής έγκλημα, το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΝ επισημαίνει την υποκρισία του σημερινού κυβερνώντος κόμματος που, ενώ σε θεωρητικό επίπεδο είχε ασκήσει έντονη κριτική στο συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο, σήμερα, εξαπατώντας για άλλη μια φορά την κοινή γνώμη, συνεχίζει να το εφαρμόζει!! Αποτελεί πραγματική ντροπή για τους κ.κ. Χρυσοχοΐδη, Καστανίδη και Παπουτσή η αθέτηση της ρητής υπόσχεσής τους για κατάργηση του ελευθεροκτόνου αυτού νόμου, που πλήττει τον πυρήνα του δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης και της ελευθερίας της δημόσιας συνάθροισης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΝ
«Καλούμε τους αρμόδιους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, που ως αντιπολίτευση καταψήφισαν και κατακεραύνωσαν εντός και εκτός Βουλής τις σχετικές ρυθμίσεις, να προχωρήσουν στην άμεση κατάργηση του απαράδεκτου νόμου για την ποινικοποίηση χρήση αμφίεσης», προσθέτει ο ΣΥΝ.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Τρίτη, 13 Απρίλιος 2010
Σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία, σύμφωνα με την οποία δεν θα αποτελεί πλέον αδίκημα η χρήση της κουκούλας.
Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός κ. Καστανίδης ο νόμος για την ποινικοποίηση της κουκούλας θα
καταργηθεί με διάταξη .
-- ------------------------------
23/10/2009
Τέλος ο νόμος της κουκούλας
Ο κ. Χρυσοχοϊδης και ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης προανήγγειλαν και την κατάργηση του νόμου της κουκούλας που είχε θεσπίσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη χαρακτήρισε την κουκούλα ιδιώνυμο αδίκημα, ενώ ο κ. Καστανίδης τόνισε η σχετική τροποποίηση θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Το ΠΑΣΟΚ, ως αξιωματική αντιπολίτευση, είχε καταγγείλει το περιεχόμενο του νόμου. Για «απόπειρα εξαπάτησης μιας ανασφαλούς και φοβισμένης κοινωνίας», είχε κάνει λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλος, ενώ και ο Μ. Χρυσοχοΐδης έλεγε πως πρόκειται για αστείες ρυθμίσεις που δεν στέκουν νομικά και προσκρούουν στην κοινή λογική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου