Πέμπτη, 13 Μαΐου 2010

Tώρα είναι ξεκάθαρο… Το ΔΝΤ (ΗΠΑ) αποφάσισαν μια νέα κατοχή της λεγόμενης «ενωμένης» Ευρώπης. Έφθασε η ώρα της Ιταλίας (Toccherà anche all’Italia. Il


Του Νεοκλή Θεοδωρόπουλου
Σύμφωνα με το έγκυρο και ιστορικό ιταλικό περιοδικό “Rinascita”, ήρθε η ώρα της Ιταλίας…
Έκθεση του ΔΝΤ, στην ουσία την καλεί να προσφύγει στο μεγάλο οικονομικό όπλο επικυριαρχία των ΗΠΑ…
Το πείραμα και το δήθεν «όραμα» για μια αυτόνομη γηραιά ήπειρο τελειώνει. Οι ΗΠΑ δεν επιτρέπουν άλλους πειραματισμούς, αγοράζουν κυβερνήσεις ώστε να προσφεύγουν στο ΔΝΤ…
Για την Ελλάδα, η “Rinascita” επισημαίνει: «Αν η Ελλάδα ήταν ακόμη χώρα με δικό της νόμισμα, δεν θα είχε κανένα πρόβληεβμα, γιατί θα μπορούσε να κάνει αυτό που κάνουν οι ΗΠΑ, που έχουν ένα δημόσιο χρέος μεγαλύτερο από αυτό της Ελλάδας (25%), και μάλιστα για 6ο συνεχόμενα χρόνια. Κόβουν χρήμα, πληρώνουν μέρος του χρέους και εκτοξεύουν χωρίς όρια την οικονομία. Κάτι που για δεκαετίες κάνουν και οι Γιαπωνέζοι.
Εκτός από τις ΗΠΑ που είναι υπερχρεωμένες (10.400 δισεκατομμύρια δολάρια με τάση αύξησης που θα φθάσει τα 29 σε 3 χρόνια), η Ιαπωνία έχει ένα χρέος 200%, σε σχέση με το ΑΕΠ, η Αγγλία το ίδιο χρέος με την Ελλάδα και πρέπει να λάβει δάνειο 500 δισεκατομμυρίων στερλινών, για τα επόμενα 5 χρόνια…»
Ολόκληρο το άρθρο και η ανάλυση, ΕΔΩ (Toccherà anche all’Italia. Il Fmi ne è certo...)
Δεν είμαστε οικονομολόγοι, ούτε δημοσιογράφοι, όπως το γεγονός πως οι ΗΠΑ αποφάσισαν να προσδέσουν στο άρμα τους (ΔΝΤ) την Ευρώπη, είναι φανερή η νέα ΚΑΤΟΧΗ!
Μετά τη λεγόμενη απελευθέρωση από το ναζισμό, κυριάρχησαν ως στρατιωτικοί κατακτητές.
Αργότερα, χρησιμοποίησαν τις χούντες στην Ευρώπη (Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία) και αυταρχικά-αστυνομικά καθεστώτα.
Κατόπιν λεγόμενες κεντροαριστερές κυβερνήσεις για να περνάνε την πολιτική τους (π.χ. πρωθυπουργός της Ιταλίας ο πρώην ΓΓ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας Μάσιμο Ντ’Αλέμα, για να χρησιμοποιούν τις βάσεις για τους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας).
Σήμερα επιλέγουν κυβερνήσεις που προσαρτούν τις χώρες τους στο άρμα τους, το ΔΝΤ!
Πως είπατε;

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου