Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ...



Από τα λόγια στις πράξεις... Από το όνειρο στην πραγματικότητα


http://athens.indymedia.org/

O καπιταλιστικός καρκίνος κατατρώει τις σάρκες τις κοινωνίας. Τα καθάρματα που κυβερνούν αυτή την χώρα, ξεπουλούν την ζωή και τα όνειρα μιας ολόκληρης κοινωνίας για να εξυπηρετήσουν τα οικονομικά συμφέροντα μιας χιλιάδας οικογενειών που λυμαίνονται αυτόν τον τόπο.

Για τους υπάνθρωπους της εξουσίας και του χρήματος οι πολίτες αυτής της γης μετατράπηκαν σε μοχλούς αύξησης του κέρδους και σε αριθμούς αυξομείωσης της κλίμακας «ανάπτυξης». Τώρα τα αφεντικά ξαναμοιράζουν την πίτα και πετάνε στα σκουπίδια όλους εμάς, που είμαστε οι πραγματικοί δημιουργοί των πάντων. Αδιαφορούν για τους πάντες και κηρύσσουν πόλεμο σε όλους.

Η απάντησή μας στην κρίση των αξιών και της οικονομίας τους, είναι η έμπρακτη αντίστασή μας. Είναι οι σχέσεις ισότητας και αλληλεγγύης που οικοδομούμε, στην προσπάθεια για την ανακούφιση των αναγκών μας χωρίς δούλους και αφεντικά, χωρίς ιδιοκτήτες και πελάτες.

Στα αυτοδιαχειριζόμενα εγχειρήματα στέγης, στις προσπάθειες αυτοδιεύθυνσης χώρων εργασίας, στην προσπάθεια οργάνωσης του αλληλέγγυου εμπορίου, στα στέκια, στα πάρκα [2 | 3], στους αυτοδιοικούμενους παιδικούς σταθμούς [2], στις συλλογικές κουζίνες [2] στις συνελεύσεις γειτονιάς, στις ομάδες στήριξης απεργών [2], στις δυναμικές μαζικές κινητοποιήσεις, στα πρωτοβάθμια σωματεία, χτυπά η ζωή αυτής της κοινωνίας, αναπνέει το όνειρο ενός άλλου κόσμου.

Το ποτάμι δεν γυρνάει πίσω
Πραγματώνουμε την αντίσταση,
Οργανώνουμε τον νέο κόσμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου