Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Θα επιτρέψουμε τον εργασιακό μεσαίωνα που μας επιφυλάσσουν;


Η φούσκα της "οικονομικής κρίσης" δεν είναι τίποτε άλλο από την παγκοσμιοποιημένη καπιταλιστική επίθεση με στόχο την ανακατανομή του πλούτου. Οι επιπτώσεις αυτής της επίθεσης είναι αυτό που ζούμε σήμερα εμείς, οι Ιρλανδοί, αυτό που έζησε πριν κάποιο καιρό η Ισλανδία και η Αργεντινή παλιότερα. Είναι η επίθεση που θα βιώσει στο μέλλον, ο Νότος της Ευρώπης. Η γενικευμένη επίθεση του καπιταλισμού στα εργασιακά κεκτημένα.

Έτσι οι τοκογλύφοι του ΔΝΤ σαν εκπρόσωποι του κεφαλαίου, επιβάλλουν μαζικές απολύσεις, μείωση μισθών και συντάξεων από 20-40% την ίδια στιγμή που επιβάλλουν αυξήσεις σε βασικά προϊόντα. Οι εργοδότες αποκτούν το δικαίωμα να προσφεύγουν στην επιτροπή διαιτησίας ενώ παράλληλα υπερισχύουν οι επιχειρησιακές και ατομικές συμβάσεις από αυτές των κλαδικών.

Απέναντι σε όλα αυτά οι εργαζόμενοι αντιστέκονται με απεργίες στα ΜΜΕ και στα λιμάνια που καταστέλλονται αυτή τη φορά με πολιτική επιστράτευση και εξαναγκάζονται σε λήξη των κινητοποιήσεων. Την ίδια στιγμή, τα θεσμικά συνδικαλιστικά όργανα επιδίδονται σε πρωτοφανή απραγία παίζοντας ξεδιάντροπα το παιχνίδι των εργοδοτών και εγκαταλείποντας ουσιαστικά τους εργαζόμενους μη παρέχοντάς τους καμιά απολύτως στήριξη.

http://athens.indymedia.org/?lang=el

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου