Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Να γίνει η Πανελλαδική διαδήλωση στη ΔΕΘ 11 Σεπτέμβρη αφετηρία νέων αγώνων

ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Να γίνει η Πανελλαδική διαδήλωση στη ΔΕΘ 11 Σεπτέμβρη αφετηρία νέων αγώνων PDF Print E-mail
Tuesday, 31 August 2010 22:42

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΦΑΓΕΙΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ

Από την περασμένη άνοιξη οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι, οι αγρότες, οι μικρομεσαίοι, οι αυτοαπασχολούμενοι δέχονται μια πρωτοφανή επίθεση. Απάντησαν με μεγάλες πανεργατικές απεργίες και αγώνες δείχνοντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων και της νεολαίας δεν υποτάσσονται, ούτε συναινούν. Διότι μπροστά στη βαθιά καπιταλιστική κρίση, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ θέλουν να επιβάλουν τον κοινωνικό μεσαίωνα.

Με το επικαιροποιημένο Μνημόνιο, που σαν τον κλέφτη υπέγραψε η κυβέρνηση στις 6 Αυγούστου, θα έχουμε εκτίναξη της ανεργίας και της ακρίβειας, μείωση των λαϊκών εισοδημάτων, νοσοκομεία χωρίς γιατρούς και νοσηλευτές, σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς, κλειστούς παιδικούς σταθμούς.

Ο ΟΣΕ διαλύεται, η ΔΕΗ , η ύδρευση, οι κρατικές τράπεζες, τα πάντα ξεπουλιούνται. Οι συγκοινωνίες ετοιμάζονται να δοθούν στους ιδιώτες και να γίνουν πανάκριβα τα εισιτήρια Η Διαμαντοπούλου προωθεί την παιδεία της αγοράς. Ο ‘Καλλικράτης’ σημαίνει απολύσεις υπαλλήλων, διάλυση υπηρεσιών, ιδιωτικοποιήσεις. Οι συλλογικές συμβάσεις καταργούνται Οι ελεύθεροι χώροι παραδίδονται στην τσιμεντοποίηση. Τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι ελευθερίες μπαίνουν στον πάγο και οι απεργοί επιστρατεύονται. Τα επαγγέλματα «απελευθερώνονται» για να ανοίξει οι δρόμος στις πολυεθνικές. Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες αντιμετωπίζονται ως αποδιοπομπαίοι τράγοι.

Με την επίσκεψη Νετανιάχου στην Αθήνα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, (μαζί με τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ) ευθυγραμμίζεται με τα συμφέροντα των πιο επιθετικών, φιλοπόλεμων ιμπεριαλιστικών κύκλων, των φονιάδων της Μ. Ανατολής, του Ισραήλ.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει στη ΔΕΘ μιλώντας για «κοινωνικό πακέτο» και εννοεί νέες ενισχύσεις για τους τραπεζίτες, τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές. Η πολιτική αυτή δεν έχει στόχο να αποφύγουμε την χρεοκοπία. Έχει στόχο να οργανώσει την χρεοκοπία του λαού και της χώρας με τρόπο που θα εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ντόπιων και ξένων τραπεζιτών και «δανειστών».

http://www.antarsya.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου