Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ"


http://demsyn.blogspot.com/

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή του κόσμου στην πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε η «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ», ο «ΝΕΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ» και η «Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους» για τις Περιφερειακές Εκλογές και την υποψηφιότητα του Αλ. Μητρόπουλου.
Στην ομιλία του ο Βουλευτής Αττικής και υποψήφιος Δήμαρχος Ωρωπού, Βασίλης Οικονόμου, τόνισε ότι η «Δημοκρατική Συνεννόηση» αποτελεί ένα κέντρο που συστήθηκε από την ανάγκη να υπάρξει αντίδραση στα αντιλαϊκά και αδιέξοδα μέτρα της κυβέρνησης που βάλουν ευθέως κατά της κοινωνικής συνοχής. Υποστήριξε ότι σήμερα ακούμε διαρκώς ότι για όλα ευθύνονται οι εργαζόμενοι και η μικρομεσαία τάξη και όλα τα μέτρα που υιοθετούνται συρρικνώνουν το κοινωνικό κράτος και υποβαθμίζουν το επίπεδο διαβίωσης των Ελλήνων. Στις Περιφερειακές Εκλογές του Νοεμβρίου ο ελληνικός λαός οφείλει να αντιδράσει, να υποδείξει δια της ψήφου του τους ενόχους της δημοσιονομικής τραγωδίας και να αναδείξει εκείνους τους συνδυασμούς που θα αναλάβουν την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους, που θα διεκδικούν την ισόρροπη και κοινωνικά δίκαιη ανάπτυξη και θα επιβάλουν την προστασία του κοινωνικού κράτους. Η «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ» που πρότεινε τον Αλέξη Μητρόπουλο ως υποψήφιο Περιφερειάρχη θεωρεί ότι ο συνδυασμός που θα προκύψει από την συνεργασία των ευρύτερων δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων μπορεί να θέσει τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας στην πραγματική τους διάσταση και να επιβάλει τις ουσιαστικές και κοινωνικά δίκαιες λύσεις προς όφελος του ελληνικού λαού και της χώρας. Είναι πλέον σαφές σε όλους ότι οι πολιτικές που προέρχονται από το Μνημόνιο και την κυβέρνηση είναι αδιέξοδες και οδηγούν την πλειοψηφία του ελληνικού λαού στο περιθώριο και την εξαθλίωση.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αλ. Μητρόπουλος στην ομιλία του τόνισε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να ενωθούν όλες οι δυνάμεις που πιστεύουν στο κοινωνικό κράτος, να αναπτυχθούν οι πολιτικές προστασίας των πιο αδύναμων πληθυσμιακών ομάδων όπως είναι οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι και οι νέοι που οδηγούνται σήμερα μαζικά στην μετανάστευση. Στις Περιφερειακές εκλογές για την Αττική δίνεται η ευκαιρία στον μισό περίπου ελληνικό πληθυσμό να αποδείξουν ότι υπάρχει και άλλη λύση, ότι υπάρχει ο κοινωνικά δίκαιος δρόμος της ανάπτυξης και ότι πρέπει να πληρώσουν για την οικονομική κρίση αυτοί που πραγματικά την δημιούργησαν.
Οι κεντρικοί στόχοι της «Ανεξάρτητης Κίνησης για την Αττική» είναι: η προστασία και η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, η αποκατάσταση του αττικού περιβάλλοντος, η προστασία των δημοσίων αγαθών και των κοινοχρήστων χώρων από την προϊούσα ιδιωτικοποίηση και την πιθανή απαλλοτρίωση από τους δανειστές, η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, η αντιμετώπιση της ανεργίας, της ετεροαπασχόλησης και της μετανάστευσης των νέων μας, με την αυτόνομη ανάπτυξη των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων, η εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών των πολιτών και η αναβάθμιση των αντίστοιχων υπηρεσιών, η ενίσχυση της περηφάνιας και της αξιοπρέπειας του λαού μας, με την αξιοποίηση της γεωστρατηγικής μας θέσης και του εθνικού μας πλούτου.
Η μεγαλειώδης συμμετοχή του κόσμου στην εκδήλωση αποδεικνύει ότι ο ελληνικός λαός διαφωνεί με τις πολιτικές που ακολουθούνται και ότι είναι έτοιμος να αγωνιστεί και να σώσει το κοινωνικό κράτος που οι κυβερνώντες προσπαθούν να συρρικνώσουν και να εξαφανίσουν. Η «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ» καλεί όλους τους Έλληνες να αντισταθούν και να αποδείξουν για μια ακόμη φορά ότι δεν σκύβουν το κεφάλι, ότι γνωρίζουν τους υπεύθυνους αυτής της κρίσης και ότι δεν έχουν σκοπό να θυσιαστούν για να σώσουν τους ξένους τραπεζίτες και τα κερδοσκοπικά κεφάλαια. Λύσεις υπάρχουν και είναι πολύ πιο αποτελεσματικές όταν κύριο κριτήριο για την υιοθέτηση των όποιων μέτρων είναι η κοινωνική δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου