Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΧΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ...ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΣΟΚ!!..



Γράφει ο Δ.Καπέλλας
Δηλώσεις Γ. Πεταλωτή 28/8/2010
«Ακολουθούμε μια συγκεκριμένη πολιτική και προχωράμε σε ενέργειες, οι περισσότερες από τις οποίες δεν αναφέρονται στο μνημόνιο, γιατί τις πιστεύουμε, γιατί χρειάζονται για να βγούμε από την κρίση, αλλά και για να αλλάξουμε τη χώρα. Εάν καθίσει κανείς και αξιολογήσει το τι κάνουμε, θα δει ότι μόνο ένα μικρό μέρος περιλαμβάνεται στο μνημόνιο (...) Σε πολύ μεγάλο βαθμό οι πολιτικές (σ.σ. του μνημονίου) είναι πολιτικές της κυβέρνησης οι οποίες έχουν βάθος και συμβαδίζουν με τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις».
Ο κ Πεταλωτής δηλαδή θέλει να μας πείσει ότι πολίτικη ΠΑΣΟΚ είναι η... Μείωση των μισθών με κατάργηση του 13-14ου μισθού, το κόψιμο των επιδομάτων και οι μειώσεις των συντάξεων?...
Πολιτική ΠΑΣΟΚ είναι η επιβολή ενός εργασιακού μεσαίωνα με την αύξηση του ορίου απολύσεων, την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης (ουσιαστικη κατάργηση ),την κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, την κατάργηση της υποχρεωτικής διαιτησίας στις απολύσεις?....
Πολιτική ΠΑΣΟΚ είναι το ξεπούλημα των Δημοσίων επιχειρήσεων και η δωρεά τους σε Ιδιώτες?...
Πολιτική ΠΑΣΟΚ είναι η φορολεηλασία του πολίτη μέσω της αύξησης του ΦΠΑ, των έμμεσων φόρων και στον αντίποδα τη διαρκή ενίσχυση των ιδιωτικών Τραπεζών χωρίς όρους και προϋποθέσεις ?..
Προφανώς εδώ...κάποιοι θα πρέπει να κάνουν λάθος!!..
Και αν νομίζουν η βάση του ΠΑΣΟΚ, ο απλός δηλαδή ψηφοφόρος θα στέκει αμέτοχος και μουδιασμένος να παρακολουθεί το Κίνημα μας να διολισθαίνει σε έναν διαρκή και ατέλειωτο ιδεολογικό κατήφορο κάνουν τεράστιο λάθος!!!
ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ( ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ) ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑ.ΣΟ.Κ....
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ... ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΕΧΕΙ!!..ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ!!
ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!
ΚΑΙ ΑΝ ΑΔΥΝΑΤΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΠΛΕΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΑΣ!!..ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ "ΣΥΝΟΘΥΛΕΥΜΑ" ΑΔΥΝΑΤΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ!!!
Προτείνω λοιπόν να ξαναδιαβάσουν κάποιοι κάτι από εκείνο το κείμενο της Ιδρυτικής μας Διακήρυξης όπου ξεχειλίζει από λαμπερά οράματα και Ελπίδα...και ίσως καταλάβουν επιτέλους τι σημαίνει να ανήκεις στο ΠΑΣΟΚ!!!
«Η ρίζα της συμφοράς βρίσκεται στην εξάρτηση της πατρίδας μας»....
«(Θέλουμε) απαλλαγή της οικονομίας μας από τον έλεγχο του ξένου μονοπωλιακού και ντόπιου μεταπρατικού κεφαλαίου» και «της οικονομικής ολιγαρχίας»....
«Κοινωνικοποίηση του χρηματοδοτικού συστήματος στο σύνολό του, των βασικών μονάδων παραγωγής, καθώς και του μεγάλου εισαγωγικού και εξαγωγικού εμπορίου»....
Διαχωρίζεται οριστικά η Εκκλησία από το κράτος και κοινωνικοποιείται η μοναστηριακή περιουσία»....«Κατοχυρώνεται συνταγματικά το δικαίωμα εργασίας για όλους τους πολίτες, άντρες και γυναίκες.»
«Την κοινωνικοποίηση της υγείας, που συνεπάγεται τη δωρεάν ιατρική, φαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, την προληπτική υγιεινή για όλους τους Έλληνες, την κατάργηση των ιδιωτικών κλινικών και όλων των προνομίων στην παροχή ιατρικών και νοσοκομειακών υπηρεσιών με ενα σύστημα κοινωνικής ασφάλισης για υγεία, ατυχήματα, γερατειά και ανεργία, που να επεκταθεί σε όλους τους Έλληνες.»
http://vathiprasino.blogspot.com/

4 σχόλια:

  1. Σε κάθε περίπτωση αγαπώ και εκτιμώ τα «blogs γνώμης» και σχεδόν αγνοώ τα «blogs αναμεταδότες», εκτός ελάχιστων περιπτώσεων όπου τουλάχιστον υπάρχει ένα υψηλό επίπεδο επιλογής κειμένων. Χαίρομαι που ο Δημήτρης του blog «Βαθύ Πράσινο» γράφει τη γνώμη του και καταγγέλει την ασυμφωνία της κυβερνητικής πολιτικής Παπανδρέου με τις προεκλογικές εξαγγελίες και κυρίως την ιδεολογική ταυτότητα του ΠΑΣΟΚ.
    Σε όσα είπε ο Πεταλωτής συμφωνώ και έχω αρθρογραφήσει σχετικά («100 και τα ρέστα μας»), αλλά θα πω ότι όχι μόνο πρέπει να πάμε πολύ πέρα από το Μνημόνιο, όχι μόνον δεν πρέπει να μείνει πέτρα πάνω στην πέτρα του ελεεινού ελληνικού δημόσιου, αλλά κύριε Πεταλωτή μας, και έμπρακτα να το αποδεικνύουμε. Γιατί σε μερικές περιπτώσεις πνιγόμαστε σε 2 πόντους νερό.
    Θα ξαναγυρίσω όμως στα γραφόμενα του κ. Δημήτρη Καπέλλα. Φαίνεται πως ο αγαπητός blogger δεν έχει αντιληφθεί την πραγματικότητα. Και θα το πώ ελαφρά χυδαία (μήπως και συνεννοηθούμε): «Άλλος «πήδηξε», κι άλλος μεγαλώνει το μπάσταρδο». Άλλοι καταστρέψανε οικονομικά (και όχι μόνον) την Ελλάδα και βγάζουμε την οργή μας σε αυτούς που δε φταίνε! Εγώ έτσι απλοϊκά το αντιλαμβάνομαι.
    Μιλάει ο κ. Καπέλλας για τα μέτρα λιτότητας, τους έμμεσους φόρους, κλπ, κλπ ως μέτρα που καμιά σχέση δεν έχουν με το ΠΑΣΟΚ. Σαφώς και έχει δίκιο σε θεωρητικό επίπεδο (άλλωστε το ίδιο λέει και ο Παπανδρέου). Όμως πόσος καιρός πρέπει να περάσει για να αποδεχτούμε ότι Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕ και ότι όσα αποφασίστηκαν ήταν η μοναδική λύση; Και να σημειωθεί το εξής: ανάμεσα στον δανειστή και τον καταπτωχευμένο δανειζόμενο το πάνω χέρι το έχει αυτός που δίνει το παραδάκι. Δυστυχώς! Όσοι πάλι κριτικάρουν τη συμφωνία μας με την κοινοπραξία ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ, θα πρέπει να μας βρουν έναν άλλο τρόπο οικονομικής επιβίωσης της χώρας ή να αποδείξουν ότι η επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους θα έδινε καλύτερα αποτελέσματα. Επειδή όμως τέτοιου είδους υποθέσεις δεν αποτελούν εγγύηση ή πραγματικότητα, δεν έχουν παρά να εκλέξουν μια νέα κυβέρνηση που θα ακολουθήσει αυτήν τη συνταγή, ώστε να δούμε στην πράξη την εφαρμογή του σεναρίου τους.
    Προσωπικά έχω άλλες ενστάσεις και κριτική απέναντι στον Παπανδρέου ως πρωθυπουργό της χώρας και ως Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Μετά την εφαρμογή του Μνημονίου έπρεπε και πρέπει να γίνει διόρθωση των μέτρων, ώστε να απαλλαχθούν των περικοπών οι συνταξιούχοι και να επανέλθουν οι 13ος και 14ος μισθοί κατά το μισό τουλάχιστον! Τέλος, το «πατριωτικό χρέος και η ευθύνη» που προέκυψαν στον Παπανδρέου από την ελεεινή διακυβέρνηση Καραμανλή (ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ – ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΧΘΕΙ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ) δεν είναι δυνατό να εναποτίθενται στην προσωπική του εκτίμηση ή στις δημοσκοπήσεις που τότε του έδιναν στήριξη από 60-80%. Η καταφυγή του έπρεπε να είναι ο λαός (μέσα από την αληθινή του πληροφόρηση), η νέα προσφυγή στις κάλπες και η πορεία προς την κοινωνία του ΠΑΣΟΚ, που αυτή και μόνο θα του έδινε το «πράσινο φως» και την ολόθερμη υποστήριξη. Τότε θα βλέπαμε αν το ΚΚΕ θα μπορούσε να κλείνει τα λιμάνια, αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα έκανε μαγκιές αποκλείοντας πόρτες υπουργείων ή αν ο κάθε κομπλεξικός αλήτης θα αυτοδικούσε ενάντια σε «κακούς» πολιτικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. to pano xeri to exei kai aytos poy leei stoys daneistes toy oti... an den moy sbhsete tokoxrolysia kai yperkerdh... ptoxeyo kai pernete ta a....a moy... H OLH AGONIA TOY MALAKA POY BGALAME EINAI NA SOSEI TOYS TRAPEZITES KAI DIETHNHS OIKOYS POY EINAI TA AFENTIKA TOY!!!!!!.... NTROPH TOYS... ALLA AS PERASEI KANENAS ALHTHS PASOKOS BOYLEYTHS YPOYRGOS APO EDESSA... NA DEIS KSILO POY THA FANE... PROTA APO EMAS ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σιγά τα λάχανα ρε Ανώνυμε. Όπως σίγα μην κάτσω να σου εξηγήσω ότι έχεις λάθος. Απλά την άλλη φορά να βγάλεις αυτόν που δεν θα είναι "μαλάκας"... Επίσης, μπράβο που σήμερα είσαι σχεδόν κόσμιος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. giati pote hmoyn agenhs?... eksaloy edo mesa proth fora mphka blepontas to arthro sto ksipnistere... kai ayto poy soy eipa gia thn edessa kai toys boyleytes toy pasok... einai liga... tha toys tsakisoyme kai sto dromo... kai stis ekloges...

    ΑπάντησηΔιαγραφή