Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Αλ. Τσίπρας: Η συνάντηση με τον σοσιαλιστικό χώρο δεν είναι ευκαιριακή


Σφέτσα Δάφνη

http://www.avgi.gr

“Δεν μπορεί να υπάρξει ελπίδα και προσδοκία, αν δεν δημιουργηθούν προϋποθέσεις ανατροπής του Μνημονίου και της πολιτικής που καταδικάζει τη χώρα” τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στη χθεσινή του συνέντευξη στον ρ/σ “Αθήνα 9,84” συμπληρώνοντας ότι τόσο τον ίδιο όσο και “τη συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών της ΚΠΕ του ΣΥΝ μας αφορά να επενδύσουμε σε μια πολιτική που θα δώσει ελπίδα στην κοινωνία”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ είπε πως η επιλογή για συνεργασία με δυνάμεις από τον ευρύτερο σοσιαλιστικό χώρο "που διαφωνούν δημόσια και ανοιχτά με τις κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης Παπανδρέου δεν είναι μια ευκαιριακή επιλογή” και υπογράμμισε: “Δεν είναι μια ζαριά, αφορά ολόκληρη την πολιτική περίοδο που προσδιορίζεται από τη μεταπολίτευση ΔΝΤ”.

Αναφορικά δε με τις εξελίξεις στον χώρο της ανανεωτικής - ριζοσπαστικής αριστεράς, είπε πως διαμορφώνεται μια “νέα εποχή”, προχωρώντας στην εκτίμηση πως ο ΣΥΡΙΖΑ, ως συμμαχικό σχήμα, “θα αναδιαταχθεί και θα διευρυνθεί και με άλλες δυνάμεις και αυτό είναι το ζητούμενο”. Απαντώντας για τη μη κοινή κάθοδο των δυνάμεων στην Περιφέρεια Αττικής είπε πως “δυστυχώς, οι εξελίξεις αναδιάταξης της πολιτικής ζωής του τόπου συμπεριλαμβάνουν και την αριστερά” ενώ μίλησε και για τα "ανταγωνιστικά σχέδια" που εξελίχθηκαν στο συμμαχικό σχήμα.

Υπογράμμισε ότι είναι βαθύτερα πολιτικά και όχι προσωπικά τα αίτια του προβλήματος, επιμένοντας ωστόσο ότι στις συμμαχίες “δεν είναι παράδοξο να υπάρχουν διαφωνίες, αντιθέσεις, συγκρούσεις”: “Τα συμμαχικά σχήματα είτε προχωράνε διευρυνόμενα είτε αντιμετωπίζουν δυσκολίες και αναδιατάσσονται”.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική στη Δημοκρατική Αριστερά καθώς, όπως είπε, “έσπευσε πριν από την κυβέρνηση να υποβαθμίσει τον πολιτικό χαρακτήρα των εκλογών και να δώσει χέρι βοηθείας στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό”. Εξάλλου ο Αλ. Τσίπρας στη συνέντευξή του στο "Βήμα της Κυριακής" άφησε αιχμές για τον Αλέκο Αλαβάνο λέγοντας πως “στο καράβι της αριστεράς κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να ταξιδεύουν μόνο στην πρώτη θέση”.

6 σχόλια:

  1. Σε πιστεψαμε βρε μπαγάσα...
    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. skase koproskylopasoke stefane..... oyst!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι, μη σας ματιάσω τη συνεργασία ΣΥ.ΡΙΖ.Α και ΠΑ.ΡΙΖ.Α... τη σύγχρονη Αλεξιάδα...
    ;-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. skase lamogio stefane mas eprikses... ksero kai pios se exei balei ergolabia se emas... kai mas prizeis... kai to roysfeti poy zhthses... den tha sto kanei...xaxaxaxaxa blakaaaaaaaaaa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε σκωραμίδα είπες "emas"?
    (ksero kai pios se exei balei ergolabia se emas)

    Απορώ πως μπορεί κάποιοι να έχουν μαζί τους τέτοια ανθρώπινη ντροπή.
    Λέξεις όπως "σύντροφε", "σ΄αγαπώ", "αξιοπρέπεια", "ευπρέπεια", τις έχεις προφέρει ποτέ, ρε κύμβαλο αλαλάζον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή