Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Κείμενο διαφωνίας στελεχών του ΠΑΣΟΚ !!!


Την πλήρη διαφωνία τους με τη «μνημονιακή» κυβερνητική πολιτική εκφράζουν με κείμενο που έδωσαν στη δημοσιότητα προσωπικότητες από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, δηλώνοντας, παράλληλα, παρόντες σε κάθε προσκλητήριο μιας νέας πολιτικής αφύπνισης. Στο κείμενο που εξέδωσαν ανακοινώνουν τη συγκρότηση του Κέντρου Πολιτικού Διαλόγου και Δράσης «Δημοκρατική Συνεννόηση», μια κίνηση που συμπίπτει με τον εορτασμό των 36ων γενεθλίων του ΠΑΣΟΚ, αλλά και την έναρξη των εργασιών του 9ου Εθνικού Συμβουλίου του.

Οι 15 υπογράφοντες, οι οποίοι αυτοπροσδιορίζονται ως «προερχόμενοι από τον σοσιαλιστικό χώρο και το χώρο της ιστορικής Αριστεράς και των ανέντακτων», κάνουν λόγο για «νεοφιλελεύθερη πολιτική –που υλοποιήθηκε από την προηγούμενη και έχει υιοθετηθεί από την παρούσα κυβέρνηση–, καθώς και απόλυτη υποταγή της στις εντολές του ΔΝΤ και της τρόικας, που έχουν βυθίσει τη χώρα σε μια βαθιά ύφεση και δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη».

Ο «μονόδρομος» της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, τραγική συνέχεια της άφρονας δεξιάς πολιτικής της ΝΔ, μας οδηγεί στην υποθήκευση της εθνικής μας ανεξαρτησίας και στην αναπόφευκτη παραχώρηση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Μία χώρα, η οποία αποτελεί οικονομικό προτεκτοράτο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει ελάχιστες πιθανότητες να αποφύγει τη γεωπολιτική της υποβάθμιση και να μην ενδώσει στις πιέσεις των κέντρων ισχύος της Δύσης, με δεδομένο ότι υπάρχουν ανοικτά εθνικά θέματα, σημειώνουν. Χαρακτηρίζουν, επίσης, επιτακτική ανάγκη όλες οι δημοκρατικές, πατριωτικές και προοδευτικές δυνάμεις να αφήσουν στην άκρη τις διαφορές του παρελθόντος και να προχωρήσουν στην εθνικά και πολιτικά αναγκαία συστράτευση και συνεννόηση για να ακυρώσουν το Μνημόνιο/ΔΝΤ–ΕΕ, να απαντήσουν στο ιδεολόγημα της μοναδικής πολιτικής, να αποφύγουν υποχωρήσεις στις πιέσεις των ιμπεριαλιστικών κέντρων και να διατυπώσουν μια υλοποιήσιμη προοδευτική–εναλλακτική πρόταση εξουσίας.

Σύμφωνα με τη διακήρυξη της «Δημοκρατικής Συνεννόησης», στόχος είναι η τελευταία να αποτελέσει ένα χώρο συνάντησης των ιδεών και των απόψεων όλων όσοι ενδιαφέρονται να υπάρξει μία νέα και διαφορετική πορεία στη χώρα μας.

Οι υπογράφοντες καλούν, τέλος, τη νέα γενιά «να σηκώσει το ανάστημά της και να μην δεχθεί να είναι η γενιά που θα μεταναστεύσει για να έχει δικαίωμα στη ζωή. Να αγωνιστούμε για την ανατροπή της «μνημονιακής» πολιτικής· να αγωνιστούμε για τη δημιουργία μίας μεγάλης δημοκρατικής προοδευτικής συμπαράταξης όλων των δυνάμεων που συνεχίζουν να πιστεύουν στην Πρόοδο, τη Δημοκρατία, την Ελευθερία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη· να αγωνιστούμε με όλους αυτούς που πιστεύουν ότι μία άλλη Ελλάδα είναι εφικτή».

Τη διακήρυξη υπογράφουν οι: ΒΑΣΙΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΡΙΤΩΝ (ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ), ΕΞΑΡΧΟΣ ΝΙΚΟΣ (ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ – ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ), ΙΕΡΩΝΥΜΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Ν. ΠΕΡΑΜΟΥ), ΓΙΕΝΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑ (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ), ΚΥΠΡΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΣ), ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗΣ ΑΡΗΣ (ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ), ΜΑΡΙΑΣ ΝΟΤΗΣ (ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΣ), ΜΕΛΑΣ ΚΩΣΤΑΣ (ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΣ), ΜΗΛΙΩΝΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ (ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Α. ΛΙΟΣΙΩΝ), ΜΗΤΡΟΣΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ (ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ), ΜΠΟΚΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ (ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ), ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ (ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ), ΤΟΥΜΑΝΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ (ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΟΣΠΑ), ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΜΙΛΤΟΣ (ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ), ΧΩΡΑΦΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ (ΕΚΔΟΤΗΣ MONTHLY REVIEW).
http://tvxs.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου